BILREKOND
HELREKOND

Helrekond

från 4500kr – tidsåtgång 8 timmar

En helrekond består av invändig rekond och utvändig rekond. Vill du kan du välja bara en av dem.

Tvättning utvändigt med kallavfettning och alkalisk avfettning. Rengöring av fälgar och hjulhus. Lera av kaross för borttagning av metaller och andra partiklar från lacken för att få den ren. Maskin polering efter behov grovt/medel/fint. Borttagning av så mycket repor som möjligt.

Sedan efterföljande maskinvaxning som ger minst 4 månaders hållbarhet, eller lackskydd som ger upp till 10 månaders hållbarhet. Urblåsning med tryckluft av högtalargaller, ventilationsgaller och mellan stolar. Noggrann damsugning av golv och säten. Avtorkning av alla paneler samt säten, instrumentbräda, dörrsidor och insteg. Noggrann fönsterputsning. Läderimpregnering om kund vill.

Fördelar med helrekond

Över tid blir en bil sliten på både insidan och utsidan. Rekond står för rekonditionering och är ett sätt att fräscha upp bilen och återskapa nybilskänslan. En helrekond i Stockholm kombinerar utvändig och invändig rekond. Här kommer en närmare titt på vad som ingår och vilka fördelar som finns.

Det är inte så konstigt att en bil tappar i lyster och fräschhet ju mer den används. Utsidan utsätts ständigt för påfrestningar från väder och vind. Dessutom finns givetvis massor av smuts och luftföroreningar, särskilt för dig som bor i en storstad som Stockholm. Bilinredningen kommer heller inte undan från olika utmaningar. Säten suger åt sig olika lukter. Smuts lyckas också alltid hitta in i bilen från skor, husdjur och dylikt. Även om du som bilägare gör ditt bästa för att hålla rent, innebär en helrekond en grundlig och professionell rengöring på en helt annan nivå.

Invändig rekond

från 1200kr – tidsåtgång 3 timmar

Urblåsning med tryckluft av högtalargaller, ventilationsgaller och mellan stolar. Noggrann damsugning av golv och säten. Avtorkning av alla paneler samt säten, instrumentbräda, dörrsidor och insteg. Noggrann fönsterputsning. Läderimpregnering om kund vill.

Det här ingår i en invändig rekond
 • Dammsugning av kupé och bagageutrymme
 • Tvätt av bilmattor
 • Invändig fönsterputs
 • Invändig rengöring av paneler, dörrsidor m.m.
 • Kemisk tvätt av säten/bilklädsel (tillval mot extra kostnad)

Utvändig rekond

från 3000kr – tidsåtgång 4 timmar

Tvättning utvändigt med kallavfettning och alkalisk avfettning. Rengöring av fälgar och hjulhus. Lera av kaross för borttagning av metaller och andra partiklar från lacken för att få den ren. Maskinpolering efter behov grovt/medel/fint. Borttagning av så mycket repor som möjligt.

Sedan efterföljande maskinvaxning som ger minst 4 månaders hållbarhet, eller lackskydd som ger upp till 10 månaders hållbarhet.

Det här ingår i en utvändig rekond
 • Avfettning
 • Fälgrengöring
 • Spolning av hjulhusen
 • Schamponering
 • Rengöring av dörrkarmar
 • Utvändig fönsterputs
 • Vaxning och polering

Frågor och svar

Vad är en bilrekond?

Rekond är en förkortning av rekonditionering och innebär att man gör rent bilen både på insidan och på utsidan samt att man vaxar & polerar bilens lack för att få fram glansen.

 

Vad kostar en bilrekond?

Vi på bå Bergers Rekond erbjuder bilrekond från 3000 kr.

Se även vår sida om handtvätt av bil och läderbehandling av säten.

VI Använder kvalitetsprodukter från