Lackförsegling

Kom till oss på Bergers rekond i Värmdö för lackförseglingar av högsta kvalitet. Medvetna bilägare är måna om lacken och med vår lackförsegling skyddar du den i alla väder. I vårt nordliga klimat gör lackförseglingar mycket stor nytta, eftersom vädret för med sig slask, smutsiga pölar, surt regn och vägsalt. Vi är ditt självklara val för hållbara lackskydd, med många återkommande kunder i Nacka, Gustavsberg och Värmdö med omnejd. Oavsett om din bil rullar ute på vägarna eller står parkerad, riskerar lacken att skadas av allt från solens starka UV-ljus till föroreningar.

Genom att låta oss lackförsegla din bil, behandlar våra proffs lacken med en härdad yta som skyddar mot yttre påfrestningar. Du behåller nybilskänslan och ökar samtidigt bilens andrahandsvärde.

Därför ska du välja lackförsegling på din nya bil

Alla bilägare vill förstås behålla lackens nyskick så länge som det bara går. Men att regelbundet vaxa och polera lacken på egen hand eller i verkstaden är både kostsamt och tidsödande. I dag erbjuds ofta lackförseglingar i samband med nybilsköp, vilket visar på att det fungerar mycket bra. Genom att välja lackförsegling får din bil en hållbar lösning, som dessutom skyddar bättre än vanligt vax. 

 

Som namnet antyder innebär lackförsegling att lacken täcks med ett skydd, för att i möjligaste mån bevaras i sitt ursprungliga skick. Därför bör du lackförsegla din nya bil så fort som möjligt, innan förslitningen av lacken hunnit inledas. Lackförsegling på äldre bilar är också ett bra alternativ, men då är det viktigt att innan dess göra rent lacken ordentligt, samtidigt som repor och andra fula märken åtgärdas. Vi hjälper dig alltid med att få ordning på lacken, innan den behandlas med lackförsegling. Exempelvis genom att låta bilen genomgå en utvändig rekond, följt av lackkonservering. Det gör att bilen i princip ser ut som ny – ett perfekt tillfälle att försegla lacken och därmed bevara nybilskänslan.

 

Lackförsegling skyddar lacken mot oxidering

Så fort bilen lämnar fabriken börjar lacken utsättas för oxidering. Att lacken oxiderar innebär att dess ytskikt reagerar på syre och på så vis förändras, ofta genom att blekna och sakta missfärgas. Du har säkert själv sett gamla bilar som blivit bleka och matta på grund av oxidering. Röda bilar av äldre modell är särskilt drabbade, vilket har att göra med den röda färgens kemiska sammansättning. 

 

För att skydda lacken mot oxidering rekommenderas att så fort som möjligt lackförsegla sin nya bil, när lacken har all sin lyster och glans i behåll. Även om dagens lack har bättre skydd mot oxidering, drabbar det till sist alla bilar. Vissa nya modeller har relativt tunn lack, som kan behöva extra skydd mot rost och repor. Dessutom är moderna bilar ofta lackade på områden som utsätts för mycket slitage, till exempel långt ner på fronten. Dessa partier utrustas med fördel med lackskydd, för att hålla bilen i snyggt och prydligt skick, in i minsta detalj.

 

Behåll nybilskänslan med keramisk lackförsegling             

Lackförsegling bevarar nybilskänslan så länge skyddet verkar. Med vår keramiska lackförsegling i Värmdö kan lackskyddet hålla i flera år, beroende på hur du sköter om bilen i övrigt. När vi behandlar din bil med lackförsegling används en keramisk teknik, som bildar en extremt hård hinna på lacken. Att skyddet blir så otroligt starkt beror på att bindningen mellan förseglingen och lacken sitter stenhårt. Det kan i princip bara tas bort med rätt utrustning, utan att för den sakens skull skada din bil överhuvudtaget. Lackskyddet ger ett svårslaget djup och lyster till lacken, som verkligen drar blickar till sig. De senaste åren har många spektakulära lacker kommit ut på bilmarknaden, där vissa skiftar färg i olika ljus. För att behålla känslan över tid är keramisk lackförsegling ett svårslaget alternativ på de allra senaste iögonfallande lackerna.

Vårt lackskydd minimerar bilens underhåll

Lackskyddet står emot kemikalier och andra skadliga ämnen, medan smuts och vatten lättare glider bort. Lackförseglingen avvisar allt du kan tänka dig som träffar bilen när du är ute och kör, såsom vägsalt, damm, insekter, fågelspillning, med mera. Efter att du låtit lackförsegla din bil blir lacken enklare att rengöra och dessutom tåligare mot biltvättar och borstar. Skyddet sitter så pass hårt att rengöringsmedel inte biter. Bilen behöver inte tvättas lika ofta, vilket sparar in tid och pengar för dig som bilägare. Utan lackförsegling kan regelbunden biltvätt sakta slita på lacken, något som undviks med keramiskt skydd. Lackförsegling är i de allra flesta fallen en god investering, både på kort sikt eftersom rengöringen förenklas, och på lång sikt när bilen ska säljas.

Välj oss för lackförsegling till rätt pris i Värmdö

Trots namnet gör lackförsegling så mycket mer än att bara skydda lacken. Metoden går även under namnet lackkonservering och lackskydd, där keramik ofta har längst hållbarhet. Det går även att försegla fälgar, fönster och plastdetaljer, för att ge skydd och minimera underhållet. Vissa särskilt utsatta delar på karossen kan också förseglas enligt dina önskemål. Kontakta oss för att veta mer om lackförseglingens pris. Fälgarna kan exempelvis skyddas med fälgförsegling, vilket avvisar avgaser, slask, damm och annan smuts. Strålkastarna är också en god idé att försegla, så att inte strålkastarljuset hindras ute på vägarna. Vi ger dig alltid rätt rådgivning om vilken lackförsegling som lämpar sig bäst för just din bil. Hos oss på Bergers rekond i Värmdö kan du vara säker på att bilens lack är i trygga händer. Vår personal har lång erfarenhet av lackförseglingar enligt de senaste metoderna. Allt för att konservera lacken med perfekt finish, djup och lyster, som håller i många år.